Designfirma fik hjælp fra Early Warning til at genskabe salget efter modgang

Lübech Living

Et terrorangreb i Sri Lanka stoppede produktion og dermed salg for Lübech Living i Aalborg. En erfaren erhvervskvinde fra Early Warnings korps af frivillige gik ind i nogle måneder og fik genoprettet salget.

Designfirmaet Lübech Living i Aalborg mistede hovedparten af sit forårssalg, da et terrorangreb i Sri Lanka i foråret 2019 satte produktionen i stå i det område, hvor Lübech Living har 70 procent af sin produktion, og hvor hjemmearbejdende kvinder fremstiller bæredygtigt og dansk designet boligudstyr.

Hen over sommeren kunne firmaet godt mærke de negative effekter på omsætningen, men da årsregnskabet kom i november, ringede alarmklokkerne for alvor hos indehaveren Susanne Lübech, der ejer virksomheden med sin mand. 

Et underskud på halvanden million kroner var yderst utilfredsstillende og alarmerende.

Jeg vidste godt, vi var ramt, men ikke hvor hårdt. Vi erkendte straks, at vi kunne have brug for hjælp, så jeg ringede til Early Warning, som jeg havde hørt om ad omveje", siger Susanne Lübech, medstifter og direktør i Lübech Living.

Virksomheden sælger til indretningsbutikker over hele verden med Tyskland og Norge som de største aftagere. De fleste ordrer kommer på en række internationale messer. Efter terrorangrebet måtte Susanne Lübech annullere ordrer, der var kommet ind på januarmessen.

"Det slår selvfølgelig hårdt at miste så meget salg på en gang, men heldigvis kunne vi selv dække underskuddet og den likviditet, vi derved manglede for at kunne købe nye varer. Imidlertid havde vi også en anden akut udfordring, nemlig at få bedre styr på salget igen", fortæller hun.

Lübech Living havde samtidig måtte sige farvel til tre medarbejdere; en på grund af sygdom og to, der ikke passede godt nok ind.  

"Det er jo mange, når vi kun er seks i alt, og selv om vi fik ansat nye folk, så kunne jeg godt se, at vi måtte bede om hjælp med at systematisere salget og komme i gang igen. Og jeg er heldigvis impulsiv, så jeg ringede bare", fortæller hun.

Early Warning-konsulenten fra Erhvervshus Nordjylland tog telefonen og kom til et møde inden for en uge. Hans analyse efter mødet resulterede i at bringe en erfaren erhvervskvinde og Early Warning-frivillig i spil. Det skete med et begrundet håb om, at hun besad den viden og kompetence, som Lübech Living havde brug for.

Det var et perfekt match. Hun kunne gå lige ind og sætte fingeren på, hvad vi skulle gøre. Hun havde den erfaring med at planlægge og sætte målepunkter op, som vi savnede", siger Susanne Lübech.

På ugentlige møder med den frivillige skulle Susanne Lübech afrapportere, hvad virksomheden havde sat i værk, hvordan det var gået siden sidst, og hvad der skulle ske nu.

"Hun var virkelig god til at få os på sporet, blandt andet ved at få os selv til at lave de planer, som vi skulle føre ud i livet, det var genialt. Hun blev en slags mentor for os, og nu er hun blevet kunde hos os", siger Susanne Lübech.

Hendes opfordring til andre virksomheder, der er usikre på fremtiden eller står i en dum økonomisk situation, er klokkeklar.

Ring til Early Warning, hellere for tidligt end for sent. Det er næsten uforståeligt, at det er et gratis tilbud. Man føler virkelig, at de vil hjælpe en og ikke vil slippe en igen før man er på sikker kurs", siger hun.

Lübech Living kunne efter seks intense måneder i 2020 atter præsentere et årsregnskab med overskud på bundlinjen, trods dønninger fra corona.

Skal vi også hjælpe dig og din virksomhed?

Hvad end der holder dig vågen om natten. Om det er manglende omsætning, udskydelse af skat og moms, sygdom, stress eller bekymringer om fremtiden, så er vi klar til at hjælpe dig.

Tag fat i os, før det er for sent. 

Kontakt os her