Henriette finder ind til årsagen

Henriette von Platen-Hallermund

Den erfarne erhvervskvinde Henriette von Platen-Hallermund har i sine tre år som frivillig for Early Warning hjulpet omtrent 20 nordjyske virksomheder. Hun møder virksomhederne med spørgsmål, der taler til den sunde fornuft og bundlinjen.

Det første, Henriette von Platen-Hallermund kommer med, når hun som Early Warning-frivillig møder en virksomhed, er spørgsmål, der maner til eftertanke.

Det er jo tit de spørgsmål, folk ikke får stillet sig selv, der får dem til at tænke sig om. Det pudsige er så, at mange jo godt kender svarene på spørgsmålene, når de først er formuleret og ude i det åbne. Andre bliver glade for et godt råd, de kan se den sunde fornuft i og derfor vil og kan føre ud i livet", siger hun.

 

Hun er en erfaren erhvervskvinde, også i Early Warning-regi, hvor hun i sine tre år som frivillig har vejledt omtrent 20 modgangsramte virksomheder. 

Den nordjyske erhvervskvinde blev Early Warning-frivillig for at få en større tilknytning til sit lokalområde. Selv om hun er fra Nordjylland, bor i Nordjylland, og blot pendlede til København, hvorfra hun i mange år drev sin konsulentvirksomhed, havde hun sjældent opgaver i sit nærområde. 

"Den anden grund var at begynde at give noget tilbage af alt det, jeg har lært og fået fra samfundet", siger hun.

Når dialogen er etableret, er det ofte top- og bundlinje, som er i Henriette von Platen-Hallermunds fokus.

Helst bundlinjen, altså hvordan man øger overskuddet ved at drive virksomheden mere effektivt. Det får man som regel mest ud af, især hvis alt kører skidt. Men det gælder ikke nødvendigvis for mindre virksomheder i vækst. Her gælder det måske om at skabe endnu mere omsætning og få virksomheden til at vokse, siger Henriette von Platen-Hallermund.

Bedst at ringe inden krisen

Henriette von Platen-Hallermund oplever, at der er stor forskel på de virksomheder, som ringer og beder om hjælp, når de er kommet i krise, og de, som bare godt kan se, de har nogle problemer, de ikke kan komme videre med. 

"Hvis folk ringer i god tid, kan vi gå ind og give et skub til, at de selv kan arbejde med tingene og på den måde få virksomheden til at klare sig", siger hun.

Kendetegnet for de virksomheder, hun har hjulpet, er, at de ofte er funderet på ejerens ideer og praktiske kundskaber.

"Store virksomheder ringer jo ikke til os, de hyrer selv konsulenter ind, men det har de færreste mindre virksomheder råd til", siger hun.

Mangeårig virksomhedskonsulent

Henriette von Platen-Hallermund har været virksomhedskonsulent i mange år og har en MBA fra Aalborg Universitet. Desuden er hun efteruddannet hos Early Warning i lovgivning om konkurser.

Hun fremhæver selv sit femårige partnerskab i konsulentfirmaet Qeep frem til årtusindskiftet som det, der gav hende tilgangen til at tænke og tale i bund- og toplinje. Her fik hun viden om, hvilke håndtag en virksomhed kan trække i, hvordan man sætter mål op, og hvordan man udvikler en virksomhedskultur og ændrer adfærd. 

Skal vi også hjælpe dig og din virksomhed?

Hvad end der holder dig vågen om natten. Om det er manglende omsætning, udskydelse af skat og moms, sygdom, stress eller bekymringer om fremtiden, så er vi klar til at hjælpe dig.

Tag fat i os, før det er for sent. 

Kontakt os her