Rådet fra Early Warning var at lade ejeren udnævne en direktør

Leo Christensen og Poul Erik Pedersen fra LJ Expogate

Corona ramte udstillingsfirmaet LJ Expogate med fuld kraft, da alle ordrer på at bygge stande på 70 messer måtte aflyses. Et møde med en erfaren erhvervsmand fra det frivillige krisekorps i Early Warning vendte bøtten på firmaets ledelse.

Hverken ejeren, Poul Erik Pedersen, eller den ’de facto’ daglige leder af udstillingsfirmaet LJ Expogate, Leo Christensen, havde forventet at få det råd, de fik af den Early Warning-frivillige.

Efter blot det første møde var den Early Warning-frivillige klar i mælet og sagde, at det var på tide at udnævne mig til formel direktør og lade ejeren Poul Erik om at bygge stande og pleje kunder, som han elsker og er fantastisk til", fortæller Leo Christensen.

Når LJ Expogate, der ligger i Årslev syd for Odense, var i kontakt med Early Warning, skyldtes det aflyste messer. 

Forsamlingsforbuddet som følge af corona lukkede fuldstændig ned for den slags arrangementer i Danmark og resten af Europa i marts sidste år.

Det slukkede ikke alene for levebrødet fra omkring 70 industrimesser om året, hvor hovedparten foregår i udlandet, det satte også et spædt samarbejde med en stor kinesisk kunde, der sælger trykkemaskiner til labels, på hold.

"Vi forsøgte os ganske vist med mobile showrooms i foråret og henover sommeren, men kunderne bed ikke rigtig på. I september kunne vi se, hvilken vej det ville gå med pengekassen, selvom vi fik noget lønkompensation og tilskud til faste udgifter", fortæller Leo Christensen.

Han ringede til Erhvervshus Syddanmark for at se, om der var økonomisk støtte at hente der. Men nej, det var der ikke.

I stedet blev han lyttet til og henvist til Early Warning-programmet, hvor 100 erfarne erhvervsfolk er klar til at rykke ud for at hjælpe små og mindre virksomheder, der oplever modgang.

"Bare det første møde var en øjenåbner, både for mig og for Poul Erik. Og det endte med, at vi aftalte den nye rollefordeling, som allerede nu har gjort hverdagen meget enklere - for mig, for Poul Erik og for medarbejderne", siger Leo Christensen, der selv blev ansat i firmaet i 2012.

Han giver som eksempel, at der tidligere ikke var nogen, som medarbejderne, der varierer fra fem faste til 15-20 freelancere, entydigt kunne gå til, og det resulterede i, at de ofte gik deres egne veje.

Det, som den Early Warning-frivillige sagde til Poul Erik, var, at du skal være parat til at overlade det til Leo, og ikke gå og spørge til ting hele tiden, kun på et månedligt møde, og det har altså virket", siger Leo Christensen.

Blandt en række andre ting, som den Early Warning-frivillige har hanket op i, er disciplin og mødekultur. Nu bliver ingen møder udskudt, planlægningsmøder er der en fast dag om ugen uanset hvad, og det betyder, at der ikke mere er slinger i valsen.

LJ Expogate har haft en håndfuld møder med den Early Warning-frivillige, og Leo Christensen håber at have ham med på sidelinjen i noget tid endnu.

"Vi har vedligeholdt kontakten til den kinesiske kunde, og det åbner nye veje internationalt for os, som jo er vores strategi, så der vil det være rart at have et rygstød med på vejen fra en erfaren erhvervsmand", siger Leo Christensen.

Skal vi også hjælpe dig og din virksomhed?

Hvad end der holder dig vågen om natten. Om det er manglende omsætning, udskydelse af skat og moms, sygdom, stress eller bekymringer om fremtiden, så er vi klar til at hjælpe dig.

Tag fat i os, før det er for sent. 

Kontakt os her