The Early Warning Europe Network

Siden Early Warning Danmarks opstart i 2007 har projektet hjulpet mere end 9700 kriseramte virksomheder i Danmark og anerkendes som europæisk best practice. Rygsækken var derfor fyldt med erfaringer og et veludviklet koncept, da projektet i 2016 vandt et EU-udbud via COSME programmet og man påbegyndte etablering af Early Warning i yderligere 4 medlemsstater, og siden er det gået stærkt.

Udbredelsen på det europæiske marked fik for alvor luft under vingerne, da EU’s insolvensdirektiv i 2019 gjorde det lovpligtigt for alle EU-lande at indføre Early Warning-mekanismer til varsling, vejledning og oplysning af virksomheder i modgang. Early Warning blev en attraktiv samarbejdspartner for mange europæiske organisationer, og i dag leverer 16 partnere Early Warning-vejledning i 13 EU-medlemslande, Indien og Mexico gennem The Early Warning Europe Network.

Et veletableret mentornetværk som fundament

Denne udvikling havde ikke været mulig, hvis ikke det havde været for de dygtige mentorer tilknyttet The Early Warning Europe Network. I dag er mere end 1000 erfarne mentorer tilknyttet det frivillige mentornetværk. Netværket bygger på peer learning og samarbejde og er understøttet af en læringsplatform, der faciliterer sparring og deling af viden på tværs af hele mentornetværket.

International anerkendelse

Early Warnings indsats i både Danmark og Europa har resulteret i opmærksomhed fra store europæiske arbejdsgiverorganisationer, EU, OECD og Verdensbanken. The Early Warning Europe Network er desuden blevet dialogpartner for EU-kommissionen i forbindelse med udarbejdelse af nye politikker og strategier indenfor forebyggelse af konkurs, rekonstruktion, modstandsdygtighed og kriseledelse.

Læs mere på earlywarningeurope.eu.

Kontakt

Morten Møller
Project Manager

Tlf.: 30 80 20 63
E-mail: mmo@earlywarningeurope.eu

 

Morten Møller