6 tegn på at din virksomhed er i krise eller på vej i krise 

Ved du, hvordan du spotter en krise i din virksomhed? Det er der mange, som ikke gør, og det kan få store konsekvenser. Vi har samlet 6 krisetegn, som du ikke bør ignorere. 

Hvis din virksomhed står foran en økonomisk afgrund, er det vigtigt at handle i tide. Vi oplever desværre ofte, at virksomheder handler for sent. Men jo tidligere du handler, jo flere muligheder er der. Hvis du oplever et af krisetegnene, er det derfor vigtigt, at du reagerer på det. 

Falder din omsætning?

I mange virksomheder vil faldende omsætning ofte resultere i problemer med finansieringen i løbet af kort tid.

Det er nemlig ofte både svært og ubehageligt at foretage de tilpasninger, der er nødvendige for at undgå, at den faldende omsætning slår igennem på bundlinje og i likviditet.

De fleste ejere kommer for sent i gang med at tilpasse virksomheden, dels fordi: 

Det ofte er ubehagelige ting, der skal foretages (fyring af medarbejdere, slagtning af "hellige køer")
Mange fortrænger signalerne, og håber det retter sig af sig selv.

I mange situationer vil faldende omsætning hurtigt resultere i faldende lageromsætning og et større lager, hvilket forudsætter, at du som virksomhedsejer har pengene til det. Besparelsen ved evt. fyringer kommer først efter nogen tid og visse faste omkostninger er svære at røre - i hvert fald på kort sigt.

Er din indtjening faldende?

kfdlkfds

dljfdsf

lkdflkds

Er din kassekredit vokset?

kdjfdskjf

dfoijdsf

lhfdosidjf

Kan du genkende krisetegnene i din virksomhed? Vi hjælper dig med rådgivning og sparring - helt gratis, uvildigt og fortroligt. Snak med din regionale Early Warning konsulent på 70 23 10 10 eller via mail