Expero reddet fra fallittens rand med hjælp fra Early Warning

Andreas Pape Kjærsgaard fra Expero

Jeg bukker og nejer for Early Warning, siger direktør Andreas Pape Kjærsgaard, der var på fallittens rand med virksomheden Expero. 

Mange virksomheder lider her i skyggen af Corona-pandemien, og behovet for at kaste lys på Early Warning, der er et tilbud til kriseramte virksomheder, er stort. 

Det mener Andreas Pape Kjærsgaard, der var tæt på at tabe alt det, han havde bygget op i hans virksomhed Expero, på gulvet.

I 2017 besluttede elektrikeren fra Silkeborg sig for at udleve drømmen om at starte egen virksomhed. Han ville sælge viden om bygningsautomatik på abonnement fra et skrivebord i Silkeborgs iværksættermiljø G Kraft.

Planen var at tilbyde uvildig rådgivning til f.eks. kommuner, så de får mest muligt ud af deres investering i bygningsautomatik, som er styring af varme og ventilation. 

Det gik godt, og han skabte tre arbejdspladser. Men et år efter faldt han og fik en flænge i kraniet og var sygemeldt gennem halvandet år. Det bragte familien på randen af fallit. 

Heldigvis havde hans kone, som er ansat i virksomheden, hørt om Early Warning for kriseramte virksomheder og tog kontakt.

Deres konsulent Michael Lynge fik banket ind i hovedet på mig, at min ide var god, men at jeg ville ramme isbjerget. Han udfordrede min forretningsmodel, for mit tankesæt skulle vendes". - Andreas Pape Kjærsgaard.

Kort efter fandt Michael Lynge en Early Warning-frivillig til den kriseramte virksomhedsejer, og det intense arbejde med at redde Expero fortsatte. Den nye strategi blev at satse på efteruddannelse, som sælges via digital markedsføring. 

Early Warning har gjort en kæmpe forskel. På et halvt års tid lykkedes det med en intensiv indsats at få mig til at vende skuden. De mentale tæv har rykket mig. Og det var nødvendigt”, påpeger han.

Online kursusplatformen Expero Academy blev skabt og tilbyder kommuner efteruddannelse af deres medarbejdere. Det første online kursus blev holdt lige før Corona-krisen. Og 30 tilmeldinger er strømmet til fra en enkelt kommune til det kommende.

Når jeg lægger hovedet på puden om aftenen, tænker jeg på Early Warning med taknemmelighed. Takket være dem fik jeg reddet virksomheden. Expero er stærkt på vej frem igen, og jeg håber at skabe endnu flere arbejdspladser nu, hvor min virksomhed er kommet på ret køl igen". - Andreas Pape Kjærsgaard.

Han er i fuld gang med at udvikle Expero yderligere med ekstern hjælp. 

Det kunne jeg aldrig have gjort uden Erhvervshusets Early Warning konsulent”, siger Andreas Pape Kjærsgaard.

Skal vi også hjælpe dig og din virksomhed?

Hvad end der holder dig vågen om natten. Om det er manglende omsætning, udskydelse af skat og moms, sygdom, stress eller bekymringer om fremtiden, så er vi klar til at hjælpe dig.

Tag fat i os, før det er for sent. 

Kontakt os her